Kunstgebitten


Kunstgebit

Een nieuw kunstgebit kan alleen een volledige boven- of onderprothese zijn, maar ook een volledige prothese (boven- en onder). 

 

U wilt graag dat uw gebit prettig zit, dan bent u bij ons op het juiste adres. Uw tandprotheticus is dé specialist voor het aanmeten van kunstgebitten.

 


Klikgebit op implantaten

In samenwerking met een deskundig implantoloog kan voor u een implantaatprothese vervaardigd worden. Ook kan een prothese op bestaande implantaten voor u worden gerealiseerd. Dit gebeurt dan nadat er een controle op de bestaande implantaten heeft plaatsgevonden. De behandeling wordt indien nodig vooraf aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Zo wordt spoedig duidelijk of u zelf iets moet bijdragen aan uw nieuwe prothese.


Immediaatgebit (noodgebit)

De immediaatprothese wordt vervaardigd indien er nog een aantal eigen tanden en/of kiezen zijn en deze verwijderd moeten worden. Dit gebeurt in samenwerking met de tandarts die de tandheelkundige behandeling uitvoert. Rutger Weijer werkt samen met deskundige tandartsen. Deze kunnen de behandeling verzorgen nadat er een prothese is vervaardigd. De immediaatprothese is een noodgebit en mag na 6-12 maanden worden vervangen. Ook kan tussentijds de pasvorm opnieuw aangepast worden. 


Partiële- prothese of frame

Een gedeeltelijke prothese kan een frameprothese maar ook een kunststof plaatje zijn.

Een frameprothese is een prachtige oplossing voor de langere termijn. Rutger Weijer werkt samen met meerdere tandartsen die voor u een gebitscontrole uit kunnen voeren. Zo wordt direct bekeken of de basis goed is voor een frame. Ook is een samenwerking met uw eigen tandarts uiteraard mogelijk. 

Een gedeeltelijke kunststof prothese is geheel van kunststof. Deze prothese zit meestal niet met metalen haakjes om uw eigen tanden heen. Het is makkelijk om een dergelijke prothese later uit te breiden indien dat nodig is.

 


Rebasing van uw huidige prothese

Wanneer een prothese nog niet zo oud is en deze los begint te zitten,

is het mogelijk de prothese aan te passen d.m.v. een rebasing. Dit

houdt in dat aan de binnenzijde van de gebitsprothese een nieuwe

”voering” wordt aangebracht zodat de gebitsprothese weer goed op

de kaak aansluit. Er wordt dan in de prothese een afdruk van de kaak

gemaakt waarna de nieuwe "voering" in de prothese kan worden

aangebracht. De behandeling duurt ongeveer een dag, 's ochtends

wordt de afdruk gemaakt waarna de prothese in de loop van de

middag klaar is.